Αυτοάμυνα

Η αυτοάμυνα μας βοηθάει να προστατέψουμε τον εαυτό μας από τυχόν απειλή που μπορεί να συναντήσουμε στην καθημερινή μας ζωή. Στα μαθήματα αυτοάμυνας στόχος είναι η βελτίωση της φυσικής κατάστασης, η εξάλειψη του άγχους, η ευκινησία και η ευλυγισία. Οι αθλούμενοι σε αυτό το πρόγραμμα διδάσκονται Taekwondo και αυτοάμυνα. Επιπλέον τονώνονται η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση των αθλουμένων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ασκήσεις ευκινησίας, ευλυγισίας και τεχνικές Taekwondo.

Τι σημαίνει Αυτοάμυνα και Αυτοπροστασία;

Η αυτοάμυνα σημαίνει ή ενέργεια που πραγματοποιούμε για να αμυνθούμε σε περίπτωση που απειληθούμε από κάποιο κίνδυνο που μπορεί να αντιμετωπίσουμε. Η αυτοπροστασία είναι οι όποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν για την αποφυγή του κινδύνου, αυτές αφορούν προληπτικές ενέργειες αλλά και συγκεκριμένες ενέργειες που σκοπό έχουν την αποφυγή και φυσικά την προστασία από κάποια απειλή. Η αυτοάμυνα δανείζεται τεχνικές από πολεμικές τέχνες και παράλληλα τις εμπλουτίζει και τις απλοποιεί ώστε να μπορεί να τις εφαρμόσει ο καθένας υπό πραγματικές συνθήκες απειλής ή κινδύνου.


Οφέλη

Τονώνει την αυτοπεποίθηση, Βελτιώνει την φυσική κατάσταση, Βελτιώνει τα αντανακλαστικά, Διδάσκει αυτοσεβασμό.

Που απευθύνεται

Η αυτοάμυνα απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτου ηλικίας ή φύλου και ιδιαίτερα στον ευπαθή πληθυσμό όπως γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους.

Τμήμα Αυτοάμυνας

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα της σχολής μας σχετικά με τις ώρες και μέρες λειτουργίας του τμήματος Αυτοάμυνας.

Δείτε το πρόγραμμα