Η yoga δυναμώνει το σώμα, ηρεμεί το νου και είναι κατάλληλη για όλους, ακόμη και για εκείνους που δεν έχουν γυμναστεί ποτέ. Μέσω της γιόγκα ο ασκούμενος επιχειρεί να κάνει την ενδοσκόπησή του και να επιφέρει αρμονία στις τρεις διαφορετικές υποστάσεις του, τη σωματική, τη διανοητική-συναισθηματική και την πνευματική. Η γιόγκα βοηθά στην ισορροπία του σώματος, αυξάνοντας τη δύναμη, την ευλυγισία και την αντοχή των μυών μέσω μιας σειράς στάσεων. Η Yoga είναι ένα είδος γυμναστικής που γυμνάζει όλο το σώμα, μέχρι και τον τελευταίο μυ σου και ταυτόχρονα σου μαθαίνει να «γυμνάζεις» το μυαλό σου. Είναι ένας ολοκληρωμένος και ισορροπημένος τρόπος ζωής. Μια πρακτική γιόγκα μπορεί να έχει διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας κι έντασης, καθιστώντας την από μια χαλαρωτική έως μια πολύ κοπιαστική πρακτική.

Yoga (Γιόγκα)

Yoga (Γιόγκα)

Τι είναι η Yoga;

Η Γιόγκα (Yoga) είναι μια από τις αρχαιότερες επιστήμες του σώματος και του πνεύματος. Οι ρίζες της προέρχονται από την Ανατολή και ειδικότερα από την Ινδία. Είναι ένα ολιστικό σύστημα προσέγγισης της ανθρώπινης ύπαρξης και ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής.

Η γιόγκα περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό από ασκήσεις και τεχνικές. Η λέξη Γιόγκα προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη yuj και σημαίνει ένωση.
Η γιόγκα περιγράφεται ως η ένωση της ατομικής συνείδησης-πνεύματος (jivatma) με τη συμπαντική συνείδηση-πνεύμα (paramatma).

Σε ένα πιο πρακτικό επίπεδο, αυτή η ένωση έχει σαν αποτέλεσμα την εξισορρόπηση και την εναρμόνιση του σώματος, του μυαλού, του συναισθήματος και της ψυχής. Οι πρακτικές και οι στόχοι της yoga είναι βαθύτεροι, αναπτύσσοντας ένα σύστημα για εσωτερική εξερεύνηση και προσωπική ανάπτυξη.


Οφέλη

Οι ασκήσεις της γιόγκα βοηθούν στη καλύτερη στάση του σώματος, προσφέρουν περισσότερη αντοχή και μυική δύναμη, ευλυγισία, βελτίωση της λειτουργίας της καρδιάς, μείωση του άγχους και βελτίωση της διάθεσης.

Που απευθύνεται

Η γιόγκα είναι ιδανική μορφή άσκησης για όλους ανεξαρτήτου φύλου, ηλικίας και επίπεδο ασκούμενου. Ενδείκνυται ιδιαίτερα σε αυτούς που θέλουν να αποβάλλουν το άγχος και το στρες της καθημερινότητας.

Τμήμα Γιόγκα

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα της σχολής μας σχετικά με τις ώρες και μέρες λειτουργίας του τμήματος Yoga.

Δείτε το πρόγραμμα