Γιάννης Γκόβας : Οι μαχητικές τέχνες είναι για όλους

Γιάννης Γκόβας : Οι μαχητικές τέχνες είναι για όλους

Γιάννης Γκόβας : Οι μαχητικές τέχνες είναι για όλους

Για τα σεμινάρια μαχητικών τεχνών και αθλημάτων που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες (3-5 Οκτωβρίου 2014), στο Ολυμπιακό συγκρότημα Tae Kwon Do, στο Παλαιό Φάληρο, μίλησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων, Γιάννης Γκόβας, γνωστός δάσκαλος του taekwondo, φέρων τον τίτλο Master 8th DAN.

Γιάννης Γκόβας - Master 8th DAN TaeKwonDo

Γιάννης Γκόβας – Master 8th DAN TaeKwonDo

Ο υψηλόβαθμος εκπαιδευτής (και εξεταστής dan της ομοσπονδίας Ταεκβοντό), συνδικαλίζεται με στον ΠΑΣΥΓΥ δεκατρία χρόνια, από τα οποία τα δέκα είναι μέλος του ΔΣ και πρόεδρος σε δεύτερη θητεία.

Για τα σεμινάρια με εισηγητές τον Νικήτα Ζαρουχλιώτη (karate), τον Γιώργο Μάλλιο και Γιάννη Κακαράκη (kick boxing), τον ίδιο τον Γιάννη Γκόβα (taekwondo) και την γνωριμία με την αυτοάμυνα του krav maga, από τον Israel Tamir, ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΓΥ μας αποκάλυψε.

Τι σας ώθησε στην φετινή διοργάνωση του ΠΑΣΥΓΥ να συμπεριλάβετε και σεμινάρια taekwondo, karate, kick boxing και krav maga;

Γ.Γ.: «Το συνέδριο αυτό είναι για μένα μια γιορτή για τον χώρο του αθλητισμού. Κάθε χρόνο παρουσιάζουμε τις εξελίξεις γύρω από τον χώρο της άθλησης και της γυμναστικής. Κατά την διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιούνται σεμινάρια με διεθνή πιστοποίηση και παρουσιάζονται όλες οι εξελίξεις στους τομείς του fitness, του cross training, των εναλλακτικών μεθόδων σωματικής άσκησης, της αθλιατρικής και από φέτος αποφασίσαμε να προσθέσουμε όλες τις μαχητικές τέχνες».

Σε ποιους απευθύνονται τα σεμινάρια;

Γ.Γ.: «Τα σεμινάρια αυτά απευθύνονται σε επαγγελματίες του χώρου και σε αθλητές υψηλού επιπέδου».

Με ποια κριτήρια επιλέξατε τους συγκεκριμένους εισηγητές;

Γ.Γ.: Ο κάθε ένας από τους εισηγητές έχει μια ιστορία στον χώρο του, δεν εφησυχάζει, παρακολουθεί τις παγκόσμιες εξελίξεις σχετικά με το άθλημα που υπηρετεί με αφοσίωση και συνέπεια. Όλοι τους έχουν διδάξει και αναδείξει αθλητές υψηλού επιπέδου με πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις».

Γιάννης Γκόβας - Master 8th DAN TaeKwonDo

Γιάννης Γκόβας – Master 8th DAN TaeKwonDo

Υπάρχει σκέψη στον Σύνδεσμο για διοργάνωση και άλλων εκδηλώσεων για τα μαχητικά αθλήματα και τις μαχητικές τέχνες;

Γ.Γ: «Φέτος ο τομέας των μαχητικών τεχνών ξεκινάει πιλοτικά, περιμένουμε να δούμε την ανταπόκριση και πιστεύουμε ότι θα είναι άμεση από όλους τους προπονητές αλλά και αθλητές που θέλουν να εξελιχθούν. Σίγουρα έχουμε στο μυαλό μας τις επόμενες διοργανώσεις».

Πόσα είναι τα γυμναστήρια-μέλη του ΠΑΣΥΓΥ και σε πόσα εξ αυτών λειτουργούν τμήματα μαχητικών αθλημάτων;

Γ.Γ: Τα γυμναστήρια-μέλη είναι 850 σε όλη την Ελλάδα και το μεγαλύτερο ποσοστό εξ αυτών έχει ως παροχή τις πολεμικές τέχνες. Είναι κάτι που ο μέσος αθλούμενος αναζητά ως τρόπο άσκησης, υγείας και εκτόνωσης σωματικής και ψυχικής».

«Θέλουμε να παρουσιάσουμε τις μαχητικές τέχνες και ως εναλλακτικό τρόπο άσκησης. Όλοι μπορούν να εντάξουν στην καθημερινότητά τους την άσκηση στο καράτε, ταεκβοντό, κικ μπόξινγκ ή κραβ μαγκα. Καλούμε όλους να έρθουν στο Παλαιό Φάληρο να συμμετέχουν στην γιορτή μας», κατέληξε ο Γιάννης Γκόβας.

Γιάννης Γκόβας - Master 8th DAN TaeKwonDo

Γιάννης Γκόβας – Master 8th DAN TaeKwonDo

Όλες τις ημέρες θα παρουσιάζονται επιδείξεις taekwondo, karate, kick boxing και krav maga, με επιμέλεια των εισηγητών.

Share this post